Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Spreekwoord 19: man

door | 09 mei 2017 | Spreekwoorden 2017 | 0 Reacties

meghan-duthu-114575

“Mannen,” verzuchtte ik, toen ik het zoveelste mailtje van Lexa weggooide met een bericht van de zoveelste man die wel eens graag koffie met mij wilde drinken. De berichten varieerden van “Hoi martha, so cute!” tot berichten die ik in verband met het feit dat mijn moeder meeleest, maar liever niet herhaal. De reacties zouden op Geen Stijl in ieder geval niet misstaan.


Een man een man een woord een woord, maar sommige woorden mogen ze best voor zich houden. Toegegeven, ik kan soms ook behoorlijk onbeschoft uit de hoek komen en ben niet vies van wat dubbelzinnig verbaal geweld, maar dat is tussen vrienden.
Ik werd er doodongelukkig van, die datingsite. Het is gewoon niet voor mij, die ordinaire vleeskeuring. En als je in je profiel vraagt om een reactie waaruit blijkt dat ze je profiel hebben gelezen, dan is so cute nou niet echt de juiste reactie. En het ontbreken van de hoofdletter in mijn naam is helemaal een teken aan de wand (lui!).

De liefde van de man

Ook dit spreekwoord over mannen en eten. Volgens mij is het nog uit de tijd dat de vrouw als enige recht het aanrecht had: de vrouw kookte en mocht daarna de liefde bedrijven met haar vent. Ik weet het niet hoor, het klinkt niet echt vrouwvriendelijk wat mij betreft. De betekenis: door lekker te koken kun je de liefde van een kerel winnen.

Geweldig

Laatst heb ik de boontjes laten aanbranden en macaroni zo slap gekookt dat het soep werd. De disgenoot tegenover mij slurpte zijn pasta naar binnen en schraapte het zwart van de prinsessen. Ik zal denk ik een andere manier moeten vinden.
Misschien moet ik maar gewoon worstjes op mijn borstjes gaan leggen en karbonaadjes op mijn billen. Wie weet gaat het me dan ooit lukken. Wordt wel een heel erotisch gerecht dan. De preitjes op mijn dijtjes en de bietjes op mijn knietjes laat ik zitten net als de spruiten op mijn kuiten. Een echte kerel eet vlees.
Iedere dinsdag geeft Carel de Mari op zijn blog een woord op waarmee je een spreekwoord kunt bespreken. Iedereen kan altijd meedoen. Hoe? Mag je zelf weten. Je kunt een verhaal schrijven waarin het spreekwoord een rol speelt, je kunt in de etymologie duiken en de oorsprong van het gezegde verklaren, et cetera. Plaats een link onder het blog van Carel en lees daar ook de andere bijdragen.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest