Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Spreekwoorden 3: maag

door | 20 januari 2016 | Overige, Spreekwoorden 2016 | 1 reactie

dieet

dieet, maagVroeger spraken mijn vader en ik wel eens over de grote dingen van het leven. Ik zei wel eens dat ik geen idee had hoe ik een man in mijn leven moest inpassen omdat ik het zo druk had, dat kon ik er niet ook nog eens bij hebben. En als er dan een zou komen, dan had ik toch echt een ruimte voor mijzelf nodig. Mijn vader splitste me daarop deze wijsheid in de maag: “De kunst van een relatie is dat je samen toch ook alleen kunt zijn.” Die is diep hè.
Zo had mijn vader nog wel meer wijsheden. Eentje daarvan was: “Een vrouw is een dame op straat, een prinses in de keuken en een hoer in bed.” Geen idee hoe mijn moeder daarop reageerde. Ze zat ernaast toen hij dat zei. Ik geloof dat ze een beetje moest lachen.
“Maar ik ben geen prinses in de keuken!” dacht ik. Koken? Dat is voor mij vaak nog steeds een bakkie voer uit een magnetron. Ik ben in staat om de aardappels te laten aanbranden, boontjes kapot te koken en vlees zwart te maken. Dus als de liefde van de man door de maag gaat, dan heeft hij het zwaar bij mij.

Mijn voedsel ligt waarschijnlijk als een steen op zijn maag

Op straat gedraag ik mij als een prinses. Daar heeft mijn moeder goed voor gezorgd.
En de laatste van de drieslag? Die laat ik aan jouw fantasie over. Zorg er alleen wel voor dat je maag zich niet omdraait in je lijf.
Iedere dinsdag geeft Carel de Mari op zijn blog een woord op waarmee je een spreekwoord kunt bespreken. Iedereen kan altijd meedoen. Hoe? Mag je zelf weten. Je kunt een verhaal schrijven waarin het spreekwoord een rol speelt, je kunt in de etymologie duiken en de oorsprong van het gezegde verklaren, et cetera. Plaats een link onder het blog van Carel en lees daar ook de andere bijdragen.
 

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

1 Reactie

  1. Karin Winters

    Wat een mooie variant van de Liefde van de man gaat door de maag. De kunst van alleen zijn in een relatie, die beheersen mijn keukentafellief en ik wel.
    Maar die liefde die door de maag gaat….daar moeten we nog aan werken 🙂
    http://www.karinblogt.nl/tegen-heug-en-meug/

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Martha Pelkman (@drspee) - Spreekwoorden 3: maag https://t.co/AIegBGQV3F Liefde die als een steen op je maag ligt...?

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest