WhatsApp
Telefoon

Statistiek ~ #WOT deel 1

door | 03 januari 2019 | WOT | 3 reacties

statistiek: de bezoekers vanuit de hele wereld op mijn blog

Statistiek ~ 1) Becijferingsmethode 2) Bètawetenschap 3) Deel van de wiskunde 4) Grafische voorstelling 5) In cijfers verwerkt inzicht in maatschappelijke verschijnselen 6) Leer om door cijfers inzicht te krijgen in massale verschijnselen 7) Leer van de cijfergroepering 8) Methode om door cijfers inzicht te krijgen 9) Schematische weergave van gegevens


Over statistiek kan veel gezegd worden. Het zijn de cijfers waarop de Nederlandse regering haar plannen baseert. Het vervelende van statistiek is vaak dat de cijfers meerdere kanten op gelezen kunnen worden. Aan het einde van het verhaal trekt degene die het beste kan liegen met die cijfers aan het langste eind. Of, zoals Harrie Jekkers dat ooit zei: “Uiteindelijk komt het erop neer dat 1 op de 6 mensen 5 anderen om zich heen heeft.”
Daarom laat ik je nu de statistieken van mijn blog zien van 2018. Gewoon omdat het kan, mijn jaaroverzicht in getallen.
Totaal aantal bezoekers: 110.597
Totaal aantal bezoeken: 145.078
Weergaven per bezoeker: 1,31 pagina’s
Totaal aantal gepubliceerde berichten: 213
Totaal aantal woorden: 73.013
Aantal reacties: 355
In 2017 had ik minder bezoekers en bezoeken, maar wel meer weergaven per bezoeker. Ik had wel minder geposte berichten. Ik ben dus blij dat mijn blog weer een beetje heeft mogen groeien in 2018. Ik hoop dat in 2019 te mogen doorzetten.

De vijf meest gelezen berichten aller tijden

 1. Stijlfiguren 6: herhaling, parallellisme, opsomming en paradox
 2. Stijlfiguren 8: personificatie, synesthesie en onzorgvuldige beeldspraak
 3. Review: The subtle art of not giving a f*ck van Mark Manson
 4. De afsluiting van je tekst – 11 tips
 5. Verhaaltheorie 6: fabel en sujet, motto en titel

De vijf meest gelezen berichten, gepubliceerd in 2018:

 1. Spreekwoord 6: Spreken is zilver, zwijgen is goud
 2. Spreekwoord 4: Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten
 3. Spreekwoord 3: de deugd gaat in het midden
 4. 3 manieren waarop je kunt reageren in een bedreigende situatie
 5. Keltische goden en godinnen

Uit welke landen kwamen mijn bezoekers?
Volgens de statistiek van mijn blog kwamen de meeste bezoekers uit Nederland, België, de Verenigde Staten, Suriname en Duitsland. Maar natuurlijk zijn er wat bijzondere landen te noemen:

 • Curacao
 • Hongkong
 • IJsland
 • Aruba
 • Vaticaanstad

Deze vind ik bijzonder omdat ik me verbaas waar er allemaal Nederlanders aanwezig zijn. Uiteraard vraag ik me af welke kardinaal uit Vaticaanstad mijn blog heeft bezocht en welke post dan zijn bijzondere aandacht trok. Ik kan er gevoeglijk vanuit gaan dat een man mijn blog heeft bezocht. Net als dat het officiële geboortecijfer van Vaticaanstad standaard 0 is.

Wat ik komend jaar ga doen?

In ieder geval meer blogs publiceren. Want ik zou toch wel naar de 300 willen. In 2013 publiceerde ik maar liefst 357 blogs. Dat was het jaar dat ik probeerde iedere dag te bloggen. Lukte niet helemaal, maar zo heb ik altijd weer een nieuwe kans.
Wat doe jij met statistiek? Ga je helemaal los op de cijfertjes en maak je hele grafieken of denk je eerder: Lies, damned lies and statistics? Ik ben benieuwd naar jouw cijfers en statistieken voor 2018 en als je er niets mee doet, lees ik graag waarom niet. Of misschien heb jij wel hele andere associaties met dit woord – de lessen Wiskunde A op het voortgezet onderwijs bijvoorbeeld. Ik lees het in ieder geval weer graag!
WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over mee kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment dat je wil instappen. Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

3 Reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest