WhatsApp
Telefoon

Tradities en rituelen – 100 blogs – dag 3

door | 04 juni 2018 | Persoonlijk | 0 Reacties

eerst koffie, dan werk

Dag 3 van Nanneke’s 100 blogs. Haar vraag gaat deze keer over rituelen en tradities. Het enige ritueel dat ik heb, is mijn ontbijt. Ik zal je mijn ochtendritueel beschrijven in honderdvijftig woorden. We starten als de wekker gaat om kwart over zeven.

Ondanks dat ik als zelfstandige werk, wil ik graag een beetje bijtijds uit bed. Ik draai me overigens nog tot acht uur een paar keer om, maar dan ga ik eruit. Douche en toilet en dan onmiddellijk naar het koffiezetapparaat. De Senseo is geduldig en jammer genoeg nog niet voice gestuurd. Ik moet zelf de pad erin leggen, ding aanzetten en wachten tot het doorzichtige water is omgetoverd in zwart goud. Koffiemelk erin en dan het eerste slokje.
Dat eerste slokje.
Dat. Allereerste. Slokje.
Als een soort honing glijdt het door mijn keel, via mijn slokdarm naar mijn maag. Mijn ogen gaan open en ik ben wakker. Goedemorgen, Martha!

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest