Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Vijf vragen om bij stil te staan (1)

door | 03 januari 2014 | Bloggen, Overige | 2 reacties

playmobil_ik

ik in playmobil

ik in playmobil


Voor de laatste keer een terugblik en vooruitblik op 2013 en 2014 aan de hand van vijf vragen die ik vond op de website van P.I.M.P.spiratie. Ik vond het mooie vragen om nog eens terug te kijken en vooruit te blikken.

Waar kom ik vandaan?

Begin 2013 gaf ik nog les in Ridderkerk. Ik gaf les aan een 1 kaderklas en een 2 havoklas. Deze twee klassen waren op dat moment mijn enige werk. De rest van de tijd was ik werkzoekend en ondertussen werkte ik aan mijn mentale gezondheid.
Ik deed wel enorm mijn best om werk te vinden, maar ik wist niet meer zeker of ik wel voor de klas wilde blijven staan. Nog nooit in mijn hele werkende leven heb ik zoveel in de WW gezeten als toen ik ervoor koos om te gaan lesgeven. Daarnaast denk ik ook dat ik te vroeg voor de klas ben gaan staan. Het heeft wel zijn doel gediend, omdat ik werd geconfronteerd met mijn verleden en ik dat kon verwerken.
Goede voornemens had ik niet. Ik wilde een gewoon jaar. Ik maakte wel de keuze om een maagverkleining te doen. De beste keuze die ik gemaakt heb in 2013.

Waar sta ik nu?

Nu ben ik volledig werkzoekend. Het positieve hieraan is dat ik nu ruimte heb voor mezelf, om te werken aan mijn gezondheid en om te werken aan mijn lijf. Ik heb in de afgelopen periode ook kunnen nadenken over wat ik wil: schrijven! Daar ligt mijn passie en mijn hart. Ook de onlinewereld heeft mijn onverdeelde aandacht. Wat heerlijk om een onderdeel te mogen zijn van deze tijd, waarin je online via sociale media een groep mensen kan verzamelen die je leert kennen via hun blog en wie niets menselijks vreemd is. Je zou kunnen zeggen dat ik bijna gelukkig ben.
Morgen zal ik de overige vragen beantwoorden, omdat die nog wat extra nadenkkracht vragen. Een tipje van de sluier kan ik wel oplichten, de volgende vragen gaan over de toekomst.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

2 Reacties

 1. Monique (@weerzinwekkend)

  Je wordt enorm met jezelf geconfronteerd voor de klas, dat heb ik ook gemerkt. Goed voor je persoonlijke ontwikkeling (feels good), maar man man, wat is het zwaar ;-). Ik hoop dat 2014 een mooi jaar voor je wordt, waarin je weer een fijne baan mag vinden!

  Antwoord
 2. Carel

  dat tweede stuk lijkt op een open sollicitatie. Ik hoop dat je vindt wat je zoekt, succes!

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Persoonlijke terugblik - Tekstbureau DrsPeeTekstbureau DrsPee - […] vandaag. Vandaag vind ik dé dag om eens terug te blikken. Vorig jaar deed ik dat aan de hand…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest