Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Je volgende boek en #50books vraag 45

door | 05 november 2017 | 50books 2017 | 4 reacties

je volgende boek schrijven?

Wat is het volgende boek dat je gaat lezen? Dat was de vraag van vorige week. En ik deed een poll om te bepalen wat mijn volgende boek gaat zijn. Dat wordt dus Weerwater van Renate Dorrestein, maar eerst dat andere boek. En daarna het debuut van Michelle van Dijk: Darko’s lessen.

Jullie lieten ook weten welk boek je ging lezen en dat is natuurlijk hartstikke leuk! Want daar kunnen anderen ook weer inspiratie uithalen. Ik link sowieso alle genoemde boeken onderaan deze blogpost dus als je een titel interessant vind, klik dan vooral even op die link. (Disclaimer: het zijn affiliatelinks naar bol.com. Ik krijg een beetje geld als jij daar iets aanschaft. Ik probeer de goedkoopste versie of de ebookversie te linken.)
Chantal leest Dagboek van een getuige van Astrid Holleeder en daarna gaat ze verder met Het rimpeleffect van Claudia Schoemacher. Interessante titel. Ik vraag me af wat dat rimpeleffect is.
Lucia leest twee boeken tegelijk. Petje af zeg. Ik geloof niet dat ik dat zou kunnen. Ze leest Negentien minuten van Jodi Picoult en De Moeder aller Vragen van Rebecca Solnit. Alleen die titel al van Solnit roept vragen op: wat is die vraag dan? Hierna wil ze Marsepeinen Vingers van Öznur Karaca gaan lezen.
Dit waren de reacties onder mijn blog van vorige week.

Dan de twee blogs over je volgende boek

Niek reageerde dat zij altijd zichzelf die vraag stelt als ze vermoedt dat ze die dag een boek uitkrijgt. Ze vertelt dat er dan een geduldig rijtje nog te lezen boeken staat. Ik stelde me gelijk een aantal boeken voor op een plankje, die met de armen over elkaar staan te trappelen om gelezen te worden, maar dat terzijde. Twee van die boeken staan het hardst te trappelen: Mending the moon van Susan Palwick en Je hebt wèl iets te verbergen van Maurits Martijn en Dimitri Tokmetzis. Niek legt ook uit waarom ze deze boeken wil lezen. Maar de volgorde is nog niet bepaald. Ik hoop dat Mending the moon niet tegenvalt, want het boek was lastig te krijgen.
Ali is al net zo schaamteloos als ik en leent het concept van de poll van Lalagè. Maar ondanks dat is het volgende boek bij haar al bekend. Ali heeft een hekel aan boekenseries: ze leest ze pas als de hele serie uit is. Daarom kan ze nu al zeggen dat haar volgende boek Blood Magick van Nora Roberts zal zijn. Ze heeft natuurlijk wel advies nodig bij het bepalen van haar volgende boek: dus als je haar advies kan geven, ga dan vooral even kijken welke boeken ze opgelijnd heeft staan.

Lijst van het volgende boek

#50books vraag 45 gaat over #nanowrimo

Eerst maar even uitleggen wat dat is voor mensen die het niet kennen. #nanowrimo staat voor National Novel Writing Month die ieder jaar in november wordt gehouden. Het is een van oorsprong Amerikaans initiatief waarbij je je vastlegt om ten minste 50.000 (vijftigduizend) woorden te schrijven. Dit evenement is inmiddels 5 dagen bezig. Dat betekent dat je dus ongeveer 1.667 woorden zou moeten hebben geschreven als je mee zou doen. En dat betekent dat je ongeveer 333 woorden per dag moet schrijven om die 50.000 te halen.

Doe jij mee of heb je wel eens meegedaan of ben je van plan om ooit een keer mee te doen aan #nanowrimo?

Wat zou voor jou een reden kunnen zijn om mee te doen? Heb je al eens meegedaan en hoe beviel dat je? Heb jij tips meegenomen vanuit je #nanowrimo deelname? Ik ben heel nieuwsgierig naar jouw bijdrage voor deze #50books vraag.
Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat een link naar je eigen blog achter in de reacties onder dit blog of reageer hieronder. Zo kan iedereen lezen wat jij ervan vindt. Hier vind je alle vragen van 2017.
In 2016 was Hendrik-Jan de Wit de gastheer van de serie #50books. In 2013 en 2015 werden de vragen gesteld door initiatiefnemer Peter Pellenaars. Zelf nam ik in 2014 de honneurs waar.
PS: aan het einde van het jaar wil ik het stokje weer overdragen. Als jij het leuk vindt om vragen over boeken te stellen, dan kun je dat hier aangeven of neem contact op.
Plaatje: Pixabay

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

4 Reacties

 1. Lucia

  Hoi Martha,
  Ik heb drie keer meegedaan met de NaNoWriMo, maar nooit voor 50.000 woorden, eerder voor 20.000. Het is een mooie manier om jezelf te ‘dwingen’ je schrijfspier te trainen. Je móet iedere dag schrijven om het te halen en als je eenmaal dat ritme gevonden hebt, ben je heel goed bezig. Dat kan je helpen met het creëren van een schrijfroutine.
  Dit jaar doe ik niet mee. Ik werk aan korte verhalen en de voltooiing van een manuscript (de 60.000 woorden zijn geschreven, maar zelfredactie en feedback verwerken kost tijd).
  Groetjes!

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Een boek schrijven: #50books vraag 45 - Stukjes - […] De leesvraag #50books is een initiatief van Peter. Hij heeft de vragen in 2013 en 2015 gesteld. Martha stelde…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest