WhatsApp
Telefoon

Vrolijk ~ WOT deel 29

door | 18 juli 2019 | WOT | 7 reacties

Ik word vrolijk van de sketch van James Veitch over rubberen eendjes

Vrolijk ~ bijvoeglijk naamwoord, bijwoord 1) in een blijde stemming; = opgeruimd: zich vrolijk maken over … bespotten 2) blij makend: vrolijke muziek


“Ik ben vandaag zo vrolijk, zo vrolijk, zo vrolijk, ik ben behoorlijk vrolijk, zo vrolijk was ik nooit!” Alfred Jodocus Kwak was altijd een blij eendje. Dat vind ik nog steeds een knappe prestatie, want je hele familie zal maar doodgereden worden door een automobilist en daarna word je ook nog opgevoed door een mol. Maar Alfred zat nooit echt bij de pakken neer. Ik vond het een leuke tekenfilm vroeger.

Vrolijk zijn is een kunst

Ik ben niet altijd vrolijk, maar probeer dat wel, zeker nu met dat gedoe met mijn knie. Ik heb nog zeker drie maanden revalidatie voor de boeg. Daar kun je op twee manieren mee omgaan:

 1. je kunt als een zielig hoopje ellende op de bank gaan zitten klagen over al het onrecht
 2. je kunt er het beste van maken en doen wat je kan

Ik kies voor puntje 2. Volgens mij is het namelijk een keuze. Natuurlijk ben ik best verdrietig af en toe en baal ik van het feit dat ik niet mobiel ben. Maar ja, het is gewoon niet anders en ik maak er het beste van.
En als ik echt een beetje down ben, dan kijk ik James Veitch’ badeendjes:
https://www.youtube.com/watch?v=f5d8pVg3Qtg
De vraag is nu wat maakt jou blij? Wat doe jij om jezelf op te vrolijken als je zelf een beetje down bent? Ik ben nieuwsgierig naar jouw methoden om jezelf op te peppen.
WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over mee kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment dat je wil instappen. Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.
Foto door JOSHUA COLEMAN via Unsplash

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

7 Reacties

 1. Ronald Oliekan

  Ik heb niet veel nieuwe ideen meer na jaren van ellende met mobiliteit. Maar soms kan je simpel je gedachten verzetten en aan wat leuks denken. Of ik ga foto’s kijken.

  Antwoord
  • Martha

   Dank je wel voor je reactie Ronald. Soms is het best lastig om weer iets anders te verzinnen. Dat ben ik met je eens. Lukt het je wel?

   Antwoord
   • Ellen Richter

    Ha Martha, tijdens mijn werk in US zat ik er even helemaal doorheen. Zocht ik een rustig plekje op, liet wat traantjes (ontlading), appte mijn man en keek een sketch van Ronald Goedemond (ken je hem?). Hij is cabaretier en ik moet altijd erg met hem lachen.
    Vaak ga ik ook een stukje wandelen, naar buiten, frisse lucht, in ieder geval uit de concrete omgeving stappen die je een minder vrolijk gevoel geven. Afleiding zoeken en in actie komen.
    Sterkte met je knie!

    Antwoord
    • Martha

     Hey Ellen, ja ik ken Ronald Goedemond, zijn werk wat minder. Goede acties, vooral wandelen dat maakt je hoofd leeg.

     Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest