Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Waar haal je de 'sexyness' vandaan?

door | 11 februari 2013 | Bloggen, Overige | 3 reacties

Vandaag ging #blogpraat over inspiratie en waar je het vandaan haalt, hoe je ermee omgaat en wat je ervoor moet doen om inspiratie te krijgen.
De meeste inspiratie, concludeerde Elja, kwam toch vooral uit emotie en dat leverde weer succes op bij het gelezen worden:

De meeste emoties die werden genoemd:

 • woede
 • verdriet
 • irritatie

Voor mij is verdriet en irritatie een van de grootste inspiratiebronnen. Het is een manier om dingen van mij af te schrijven, dat heb ik namelijk hard nodig soms. Hoewel de kijkcijfers het niet laten zien, vind ik dat vaak mijn beste blogs.
Wat?
Ook werd de vraag gesteld wie of wat je grootste inspiratiebron is en ook daar kwamen antwoorden op. Maar het meest werd toch genoemd dat het dagelijks leven gezien werd als grootste bron. Daarnaast kwamen ook andere blogs, tijdschriften, websites en tweets voorbij als inspiratiebronnen.
Ik haal mijn inspiratie uit wat ik lees, mijn werk, blogs en de website zentips.org. Ik vind ook inspiratie in #blogpraat. Neem alleen al dit samenvattingsblog ;). Ik kom zo ook op mooie nieuwe blogs en andere plaatsen waar ik inspiratie vandaan haal. Vanavond kwam Blogtrommel met een fijn artikel met vijftig inspiratiepuntjes. Eentje om in je favorieten te zetten!
Wat doe je ervoor?
Wacht je op inspiratie? Ga je zitten en typen en laat je de inspiratie opkomen? Bij de meeste blogpraters was het vooral inspiratie en dan typen.
In het kader van #iederedagbloggen geldt het voor mij ook andersom: het verhalende blog Kraak.Plop. begon ook echt met die woorden in mijn hoofd. Ik ging zitten en typte er een verhaaltje van.
Mijn blog over De heer der wolven kwam vanuit de inspiratie om erover te schrijven. Ik wilde namelijk iets over dit boek zeggen, wat ik al een aantal jaar zoek.
De titel
Tja, die titel. Sex sells. De vraag was of een blog of blogger sexy moet zijn. Niet per se, verklaarde Raymond Snijders:

Nee, een blogger hoeft niet sexy te zijn, zolang zijn/haar blogs maar inspireren. En zelfs dat hoeft niet! :).

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

3 Reacties

 1. Rosalinde

  Fijne samenvatting! Blogpraat is inderdaad een grote inspiratiebron en ook een vorm van steun bij het bloggen. En (heb ik dat al eens gezegd?) ik vind je lay-out echt ontzettend fijn. Heel mooi en het leest prettig!

  Antwoord
  • drspee

   Dank je wel voor het compliment. Ik vind dit ook een fijne lay-out. Kan er qua widgets ook heel veel mee. En dank je wel voor het compliment op de samenvatting 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest