Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Wat gij niet wil dat u geschiedt,…

door | 04 januari 2013 | Overige, Persoonlijk | 3 reacties

Laatst retweette ik een horoscooptweet over de Boogschutter.*

@AstrologyNL

Tip voor 2013 #boogschutter: Voordat je iets voor iemand doet, moet je je afvragen of diegene dat ook voor jou over zal hebben.

Op Facebook reageerde ik als volgt op deze tweet:

 Ik geloof heilig in karma. Als ik iets voor jou doe en je doet niets terug dan is dat niet goed voor jouw karma, wel voor dat van mij.

Ik heb mijn Facebook reactie inmiddels een beetje genuanceerd: ik vind dat je, ongeacht de beloning, voor anderen klaar kunt staan, mits het binnen je macht ligt om te helpen. De tweet van @AstrologyNL komt op mij zo egoïstisch over, alsof je altijd iets terug moet krijgen. Het valt wat mij betreft binnen de adagia voor wat hoort wat en voor niets gaat de zon op.
Verwacht ik dan niets terug? Nee, ik vraag om behandeld te worden zoals je ieder ander zou behandelen, zoals je jezelf zou behandelen. Als ik iets aardigs voor jou doe, dan verwacht ik dat je mij niet slechter behandelt dan ik jou. Met andere woorden: wat gij niet wil dat u geschiedt, zo doe dat ook bij Martha niet**. En als ik je help, dan doe ik dat vanuit de goedheid van mijn hart, omdat ik dat wil.
Het mooie is dat zentips.org een prachtige tip had die in grote lijnen overeenkomt met bovenstaande:
Een deel van aardig zijn, bestaat uit het meer houden van mensen dan ze verdienen
Ik vind dit een mooie manier en vooral een kortere manier om te zeggen wat ik hierboven beschreef. Omdat het slechts een deel van aardig zijn betreft, is het andere deel nog verborgen voor mij.
Iets om over na te denken: waaruit bestaat aardig zijn nog meer dan alleen maar méér van mensen houden dan ze verdienen?
Benieuwd wat jullie kijk daar op is…
Bron zentip plaatje
*Voor degenen die het weten willen: ik ben een Boogschutter van het eerste kwadrant met ascendant Waterman. In de Chinese horoscoop val ik onder het teken Slang met als maanteken Varken en innerlijk dier Paard. Wat dit over mij zegt? Niets. Enkel dat ik er ooit interesse in had.
🙂
 
 
**Vrij geparafraseerd naar de Bijbel

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

3 Reacties

  1. Barbara

    vooral die laatste zin 😀

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest