Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Wat mijn leven makkelijker maakt – 100 blogs – dag 26

door | 26 juni 2018 | Persoonlijk | 1 reactie

david-von-diemar-287519-unsplash

Net als veel van de mensen uit het bouwjaar 1977, ben ik een van die stumperds die opgroeide met de platenspeler, de cassettebandjes, Nederland 1 en 2 en zonder internet, mobiele telefoon, internet en computers. Ben ik echt een stumperd?

Nee, dat vind ik eigenlijk niet. Ik speelde buiten met de lolobal, liep op stelten, ging koppeltjeduikelen en probeerde in bomen te klimmen waardoor ik mijn knieën schaafde. Ik leerde hoe je met een potlood het lint van je cassettebandje kon opdraaien als het was vastgelopen in de cassetterecorder. En ik ging naar de bibliotheek om samenvattingen te kopiëren uit de boeken die de ‘grote literatuur’ samenvatten. Dat deed ik zonder scholieren.com.
Maar laten we wel wezen: zonder computer, internet, mobiele telefoon en WiFi had ik mijn werk niet kunnen doen. Het maakt mijn leven makkelijker, maar contact via WhatsApp is niet zaligmakend. Ik ga liever koffie met je drinken in een cafeetje.
unsplash-logoDavid von Diemar

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

1 Reactie

  1. Carel

    Jouw generatie stond aan de wieg van de technologische spurt. De spelcomputer,later de pc, de cd-speler. Wat nu heel gewoon is zagen jullie vaak spelenderwijs binnenkomen. Werkstukken voor school op de Commodore 64.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest