Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

WOT 50: zich verbazen

door | 13 december 2012 | Overige, WOT | 2 reacties

Zich verbazen ~ 1) Bevreemden 2) In grote verwondering brengen 3) Ontschieten 4) Overrompelen 5) Verbijsteren 6) Verrassen 7) Verslaan 8) Verwonderen
Als kind stel je vragen over alles wat je ziet en hoort. Een kind kan meer vragen dan jij kunt beantwoorden met al je kennis. Naarmate een kind ouder wordt, zal het minder vragen stellen. Door school en vriendjes en vriendinnetjes leert een kind ook heel veel. Soms wordt op school zelfs gezegd dat vragen stellen niet mag. Zelfs Harry Potter kreeg te horen dat hij geen vragen mocht stellen aan zijn oom en tante.
Het vragen stellen van een kind, de verwondering, de verbazing over alles in de wereld is een prachtig gegeven, dat vaak helaas verloren gaat.
Als volwassene zie je de wereld en je weet inmiddels waarom die rond is, waarom de zon ‘s morgens opgaat en dat je vliegtuigen niet kunt aanraken als ze over je heen vliegen. Je verbazing is afgestompt door de hoeveelheid ellende die we iedere avond om acht uur over ons uitgestort krijgen. We verbazen ons nog amper over de burgeroorlog in Syrië, de benzineprijzen en de  PVV die weer in opspraak raakt.
We voelen verdriet bij een kind dat overlijdt aan een verschrikkelijke ziekte. We worden boos als de regering extra bezuinigingen doorvoert. Maar dat verdriet en die boosheid duren maar even. Echte verbazing voelen we niet meer. De meesten zijn het kind in zichzelf kwijt. Het kind dat zich verwondert over de sterren en de maan en de wolken. Het kind dat nog droomt van de prins op het witte paard. Dat nog gelooft in sprookjes en dat haar oortje te luisteren legt op de muziekpaddestoelen in de Efteling.
Zonde.
photo credit: rudi r via photopin cc

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

2 Reacties

  1. Irene

    Hela (off topic) wat een prachtige lay-out heb je…. En wat een prachtige mooie #WOT heb je geschreven… 🙂

    Antwoord
  2. carel de mari

    je kunt nu eenmaal niet altijd kind blijven, maar wel jammer, inderdaad

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest