Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Man geschept op lichtjesavond

door | 11 december 2012 | Overige, Persoonlijk | 0 Reacties

Vanavond was ik in Zoetermeer om voor het eerst in mijn leven een lichtjesavond, ook wel kaarsjesavond, te bezoeken. Ik ging samen met mijn moeder naar het oude dorp om daar op vrienden te wachten. Ineens hoorde ik een harde klap en zag mensen naar de oversteekplaats lopen. Zonder erover na te denken ben ik zelf ook naar die oversteekplaats gelopen om te kijken of ik kon helpen.
Op de grond lag een oudere man. Er zat inmiddels een vrouw bij die een hoofdwond stelpte met een grijze muts en even later kwam er nog een militair in burger bij die volgens protocol naar de man zijn ademhaling heeft geluisterd, zijn pols heeft gevoeld en nog wat andere “vitals” heeft gecheckt. De man is niet buiten bewustzijn geweest en kon heel helder vertellen wat er gebeurd was.
De verkeerslichten werkten niet en hij wilde oversteken op de zebra. Een zwarte auto hield in en toen de man dacht dat hij kon oversteken, reed de auto ineens toch door en schepte de man. Mijn moeder heeft de man een flinke smak zien maken. Ik hoorde alleen de klap. Hij zei dat zijn arm zeer deed en hij vroeg zich af waar zijn bril was. Ik heb zijn bril van de grond gepakt en ook de autosleutel uit zijn hand gepakt. Daarna heb ik ook mijn sjaal onder zijn onderarm gelegd zodat zijn hand niet op het koude asfalt lag.
De mensen bleven gelukkig flink op afstand staan zodat de man niet als een soort bezienswaardigheid op de grond lag.
Ook politie was er snel bij en de plek van het ongeval werd snel afgezet met rood-wit lint. Een paar minuten later was daar ook de ambulance. De meneer werd door de broeders rechtop gezet en is de ambulance ingegaan. Daar werd zijn arm onderzocht en daarna reed de ambulance rustig weg.
Ik pakte mijn sjaal op en liep terug naar mijn moeder en vrienden. Ik voelde me een beetje shakey, mede door de bloedvlekken op de grond van hoofdwond van de meneer. Het is een flink heftige gebeurtenis
geweest, iets wat ik nog nooit op deze manier heb meegemaakt. Die bloedvlekken blijven denk ik nog wel even door mijn hoofd spoken. Dat was een heel naar gezicht.

Wat ik wel over mezelf heb geleerd, is dat ik in dit soort situaties instinctief kan handelen en ieder geval geen stille toeschouwer ben. Op de site Zoetermeer Actief
is meer te lezen over het ongeluk inclusief foto’s.
photo credit: Jos van Zetten via photopin cc

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest