WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 15: koppig

door | 13 april 2017 | WOT | 4 reacties

Koppig ~ 1) Balsturig 2) Bokachtig 3) Bokkig 4) Dwars 5) Eigenwijs 6) Eigenzinnig 7) Haatdragend 8) Halsstarrig 9) Halstarrig 10) Hardhoofdig 11) Hardleers 12) Hardnekkig 13) Hoofdig 14) Karaktersterk 15) Mordicus 16) Niet bijdehand 17) Niet plooibaar 18) Nors 19) Obstinaat 20) Onbuigzaam 21) Ongewillig 22) Ongezeglijk 23) Onhandelbaar 24) Ontoegeeflijk


Mijn moeder zei vroeger wel eens: “Als die iets in haar kop heeft, dan zit het niet in haar kont.” Met andere woorden: daar ga je haar niet zo makkelijk van afbrengen. Koppig zijn heeft soms zin, maar soms is het lastig om tegen koppigheid in te gaan.
Ik heb daar wat moeite mee, tegen mensen in gaan die iets in hun hoofd hebben zitten en die er met geen mogelijkheid vanaf te brengen zijn. Maakt niet uit hoeveel geldige argumenten je aanbrengt om iemand ervan te overtuigen dat jouw idee toch beter is. Na een paar keer proberen, laat ik het dan maar. Maar kom dan later niet bij me klagen als jouw idee niet werkt.

“Als je koppig bent, ben je dan ook eigenwijs?”

Deze vraag vond ik op Google toen ik dit woord bekeek. Ligt eraan. Ik vind koppig een negatievere klank hebben dan eigenwijs zijn. Ik heb altijd het gevoel dat eigenwijze mensen later nog tot inkeer kunnen komen, maar dat koppige mensen hoe dan ook ten koste van alles vast blijven houden aan hun eigen mening. Ook al is die niet correct.
Ben jij koppig of eigenwijs? En hoe ga jij met koppige mensen om? Ik ben er echt benieuwd naar, want ik kom vaak koppige mensen tegen, waarvan ik wilde dat ze gewoon eigenwijs waren.
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag kies ik een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat hier een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.
Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

4 Reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest