WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 22: liegen

door | 28 mei 2015 | Overige, WOT | 3 reacties

liegen volgens Fred WeasleyLiegen ~ 1) Beetnemen 2) Bruinbakken 3) Bedriegen 4) Bedrog plegen 5) Bruin bakken 6) Draaien 7) Een bepaald kaartspel spelen 8) Fantaseren 9) Jokken 10) Kaartspel 11) Niet naar waarheid zeggen 12) Niet de waarheid spreken 13) Oplichten 14) Onwaarheden zeggen 15) Onwaarheid 16) Onwaarheid spreken 17) Ontbreken 18) Onwaarheden vertellen 19) Onwaarheden vertellen


“Schat, maakt deze jurk mij dik?”
“Nee hoor, lieverd, je bent prachtig!”
Iedereen vertelt wel eens een leugentje: om jezelf beter voor te doen, om de ander niet te kwetsen, om bestwil. Het hoort erbij. Kleine onwaarheden of verdraaiingen van de waarheid die geen mens kwaad doen.
Bedenk maar eens: hoe vaak heb je bij een sollicitatiegesprek de waarheid verteld over waarom je bij een vorige werkgever wil vertrekken? Of over je slechte eigenschappen? Ik vertelde altijd, als ik een slechte eigenschap moest noemen, dat ik een verschrikkelijk ochtendhumeur heb. Dat is absoluut waar, maar zo erg is het inmiddels niet meer. Laat mij lekker mijn gang gaan ‘s ochtends, een kop koffie erin, en het valt allemaal best wel mee.
Ook politici liegen volgens mij. Het is alleen de kunst voor hun om niet betrapt te worden. Zolang ze niet betrapt worden door de Tweede Kamer, kunnen ze aanblijven op hun post en hun werk doen. En degene die het beste liegt, wint de verkiezingen. Kijk maar:

Read my lips, no new taxes!
Iedere Nederlander krijgt 1000 euro.

Het eerste dat Bush sr deed was nieuwe belastingen invoeren en ik wacht nog steeds op die 1000 euro van Rutte.
Liegen wordt erger als je de waarheid uit het oog verliest. Dat je zelf gaat denken dat het de waarheid is en sterker nog, dat je mensen er bijvoorbeeld geld mee gaat aftroggelen of gaat oplichten, dan neemt het pathologische vormen aan. Dat is wanneer je uit moet gaan kijken.

Liegen kan dus verschillende vormen aannemen

Het pathologische komt hopelijk niet veel voor, de leugentjes om bestwil wat vaker. Hoe ga jij met leugenaars om? Lieg je zelf wel eens en waarover dan? Moet een leugentje om best wil kunnen of ben jij altijd eerlijk? Ik lees het weer graag!
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.
De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door Irene van Putten en Hendrik-Jan de Wit.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

3 Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Martha Pelkman (@drspee) - Een nieuwe #WOT staat online. Schrijf je mee? http://t.co/jHKfRqsZQz
  2. #WOT deel 22: liegen - MightyMusings.nl - […] ben echt dol op van die korte quotes, zo een die Martha ook gebruikt bij haar […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest