Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 26: Vertrouwen

door | 26 juni 2014 | Overige, WOT | 0 Reacties

vertrouwen

Vertrouwen ~ accrediteren, betrouwen, afgaan op, bouwen, geloven, hopen, steunen op, zich verlaten op confidentie, fiducie, geloof, overtuiging, hoop, krediet, overtuiging


Een mooi spreekwoord dat ik ken over vertrouwen: het komt te voet en gaat te paard. Dat betekent dat het heel moeilijk is om iemands vertrouwen te winnen. Zodra het vertrouwen echter beschadigd is, vertrekt het vliegensvlug en dan begint het proces van vertrouwen krijgen weer opnieuw: langzaamaan opbouwen, maar het wordt nooit meer zoals het was.

Vertrouwen heb je nodig om je werk te kunnen doen

Een werk- of opdrachtgever die zegt: “Kom maar bij me werken,” die geeft jou het vertrouwen dat jij het goed zal doen. En dat is mooi.
Als je als zzp’er begint, dan moet je vertrouwen hebben dat het goed komt, anders kun je beter niet beginnen. En dat vertrouwen heb ik gelukkig ook. Ik weet dat ik positief in de wereld kan staan en dat je met honing meer vliegen vangt. Dat vertrouwen heb ik. Vandaag had ik namelijk een heel fijn gesprek met een jurist die mij heel goed heeft geholpen aan algemene voorwaarden en nog wat andere tips aan de hand heeft gedaan. Zodra ik ze heb, zal ik deze ook op mijn site plaatsen.
Algemene voorwaarden zijn er niet alleen voor mijn klanten, zodat ze weten wat hun plichten zijn, maar ook voor mij, zodat mijn klanten weten wat ze van mij mogen verwachten. Die dingen werken wat mij betreft namelijk wederkerend. En dat genereert vertrouwen van mijn klanten in mijn werk en hopelijk ook in mij. Vertrouwen krijgen is een groot compliment.
Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, plog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest