Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 29: vangnet

door | 20 juli 2017 | WOT | 4 reacties

cristian-newman-141875

Vangnet ~ 1) Beveiliging onder een trapeze 2) Bodemvoorziening voor uitkeringen 3) Buil 4) Circuswerktuig 5) Dassenet 6) Het kan een val breken 7) Reddingsmiddel 8) Redmiddel 9) Slagnet 10) Sociale omgeving 11) Soort net 12) Springnet 13) Vanggaren 14) Vangwerktuig 15) Vissersgerei


Soms heb je behoefte aan een vangnet. Letterlijk als je acrobaat bent. Maar dat ben ik niet. Ik heb de figuurlijke betekenis nodig. En gisteren heb ik daar eindelijk om durven vragen bij twee vriendinnen.
Sinds mijn overstap van de ene naar de andere karateclub, was mijn vangnet heel klein geworden. En dat is logisch: als je de nadelen achter je laat, dan raak je ook de voordelen kwijt. De voordelen wogen overigens niet meer op tegen de nadelen. Ik ben nu beter af. Een keuze voor mijzelf.

Vragen om een vangnet is best moeilijk

Je moet ten eerste toegeven dat het niet zo goed met je gaat en daarna ook nog de vraag durven stellen: help mij, want ik kan het even niet alleen. En dat is het allermoeilijkste: toegeven dat je het niet alleen kan en dat je een vangnet nodig hebt. Of zoals een van de meiden het zei: ” Onwijs dapper en goed van je dat je toegeeft dat het slecht gaat én om hulp vraagt.”
Beide vriendinnen reageerden onmiddellijk: de een belde voor een kletspraatje om me af te leiden. De ander schopte mij met mijn neus op de feiten. Beiden hielpen mij op hun eigen manier en daar ben ik blij mee.Topmeiden!
Ook hier ga ik het dan maar toegeven: op eetgebied gaat het gewoon echt even kwalitatief uitermate teleurstellend. Ik kan het op het moment niet opbrengen om de gezonde keuzes te maken en ook kan ik de motivatie niet vinden om mezelf weer op het gezonde pad te brengen. Natuurlijk ligt er een WK in de toekomst. En dinsdag kregen we ook een motivational speech om toch alles te geven voor het WK. Maar ik weet gewoon echt even niet waar ik het vandaan moet halen.
Natuurlijk komt het uiteindelijk wel goed. Of zoals mijn ene vriendin het zei: “Alles sal regkom.” Op zijn goed Afrikaans. Maar ondertussen heb ik mijn vangnet weer. En daar ben ik blij mee.
Hebben jullie ook zo’n sociaal net waar je op terug kunt vallen als het even niet lekker gaat? Of ben jij juist ontzettend blij dat er een net gespannen is onder de trapeze-act van een circus? Ik lees graag meer over jullie vangnet.
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag kies ik een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat hier een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.
Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014
Plaatje: Cristian Newman

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

4 Reacties

  1. Irene

    Heejj… hier even een riem onder je hart, zeg. Cups up… Je mag me altijd bellen, mailen, appen, maar dat wist je vast wel. 😉

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. #WOT deel 29: vangnet - iPixelDiva - […] er immers niets toe. Wat er naar mijn mening wel toe doet, is een goed vangnet hebben (inderdaad Martha).…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest