Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 47: veertig

door | 23 november 2017 | WOT | 7 reacties

veertig

Veertig ~ 1) getal 2) hoofdtelwoord 3) telwoord 4) 10 x 4 5) het leven begint bij – 6) atoomnummer van zirkonium 7) octagonaal getal 8) 23 x 5


‘Het leven begint bij veertig’
‘Veertig is het nieuwe twintig’
‘Je bent geen veertig, maar 18 met 22 jaar ervaring’
‘In Romeinse cijfers is veertig XL’
Je kent ze wel, de quasi-lollige spreuken en semi-wijsheden die je naar je hoofd geslingerd krijgt. Maar ondertussen verandert die drie wel naar een vier. En die drie vooraan je leeftijd komt nooit meer terug.

Laten we veertig eens opsplitsen

4 decennia
40 jaar
480 maanden
2.080 weken
14.600 dagen
350.400 uur
21.024.000 minuten
1.261.440.000 seconden
Dat is wat ik morgen stipt om half een bereik. Ja, ik word dus 18 met 22 jaar extra ervaring. En ik vind het vreselijk.
Natuurlijk heb ik veel bereikt. Ik heb drie bedrijven, ik kan mijn eigen broek ophouden en hoef mijn hand niet op te houden. En ik ben op zich best gelukkig met hoe mijn leven loopt. Ik heb het naar mijn zin met vrienden, moeder, zus en zwager en mijn nichtjes en neefje. Karate is mijn lust en mijn leven en fitness is ontzettend lekker om te doen.
Maar ondertussen is er weer een decennium van mijn leven voorbij. Een heel decennium vol veranderingen. En zoals het een goed eind-dertiger betaamt (ja nog maar even) kijk ik dan graag even terug.
Ik zet even mijn melancholische masker op.
En toen had ik hier dus een overzicht getypt van mijn dertigers. Maar ik vond het wel erg lang. Laten we het erop houden dat het begin van mijn dertigjes veel minder prettig was dan het einde van mijn dertigjes.

Veertig. Ik word veertig.

En ik vind het vreselijk. Nog steeds. Zelfs al kan ik dit decennium best positief afsluiten. Ik doe tenslotte wat ik leuk vind en wat ik leuk vind, doe ik. Mijn leven is goed. Nou ja, laat het dan vanaf morgen maar echt beginnen.
Ik ben bijna veertig... Of 18 met 22 jaar ervaring
Wat voor gevoel heb jij bij veertig? Waar denk jij aan bij dit woord? Ik lees het graag als afleiding.
Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

7 Reacties

 1. Harme van Kamp

  Alvast gefeliciteerd dan maar van iemand waarvan de 6 precies 23 dagen geleden is veranderd in een 7 :0

  Antwoord
  • Martha Pelkman

   Ooooo dat lijkt me ook heftig! Maar alsnog van harte gefeliciteerd :).

   Antwoord
 2. Anna

  Haha ge wordt er 40 hippe meid, ik ben de 50 al voorbij … Van harte gefeliciteerd

  Antwoord
 3. Lalagè

  Van harte gefeliciteerd! En dat getal, dat doet er toch niet toe 😉

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest