Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 5: lafheid

door | 02 februari 2017 | Overige, WOT | 8 reacties

een lafaard beoordeelt alles wat hij ziet op basis van wat hij is

Lafheid ~ 1) Bangheid 2) Bloheid 3) Flauwiteit 4) Gebrek aan moed 5) Handeling 6) Kleinhartigheid 7) Laffe daad 8) Lafhartigheid 9) Smakeloosheid 10) Uiting 11) Weekheid 12) Zouteloosheid


Er is een reden waarom ik voor dit woord kies vandaag en die ga ik uitgebreid uit de doeken doen. Gisteren kreeg ik namelijk een nogal laffe reactie op een al wat ouder blog. Een opmerking die eigenlijk totaal uit het niets kwam. En ik werd er gewoon een beetje boos om.
De reactie heb ik natuurlijk niet goedgekeurd. Maar ik heb er wel een screenshot van gemaakt. En die ga ik hier in volle glorie ongecensureerd even neerzetten:
Deze reactie is een voorbeeld van lafheid
En ik richt mij nu tot deze figuur die in al zijn lafheid niet eens het fatsoen heeft om onder zijn eigen naam te reageren.

Aan een lafaard,

Het is natuurlijk te veel eer dat ik je hier een eigen blog geef. Maar zoveel lafheid moet bestraft worden met een brief waarin je precies kunt lezen hoe dom je bent. Ik kan je namelijk vinden op basis van je ip-adres. Maar slaap rustig vannacht. Geniet nog even van je ontzettend grappige reactie op mijn blog.
Als jij zo’n grote man bent, dat je durft te reageren op mijn blog, wees dan ook een kerel en reageer onder je echte naam met je echte e-mailadres, zodat ik je gericht tot op je schoenveters kan affikken. Overigens: als je een vrouw bent, dan kun je man vervangen door vrouw, en kerel door biatch.een lafaard beoordeelt alles wat hij ziet op basis van wat hij is
Als je ballen hebt, of ze nou in je broek hangen of net onder je schouders, dan reageer je weer. Maar nu onder je echte naam, met je echte e-mailadres. En als je dan je lafheid goed wil maken, dan bied jij je excuses aan, publiekelijk. Misschien neem ik ze van je aan. Misschien. Je blijft hoe dan ook een lafaard die zich verbergt achter de anonimiteit van het internet. Het is namelijk zo makkelijk om anoniem iemand uit te schelden.

Miezerig mannetje of vrouwtje

Als je mij op straat zou tegenkomen, zou je dit dan ook recht in mijn gezicht zeggen? Zou je mij dan ook dik durven noemen? Durf je mij dan recht in mijn ogen aan te kijken of schaam je je kapot omdat je weet dat je eigenlijk gewoon hartstikke fout zit. Omdat je de wereld ziet, zoals jij bent: een laf miezerig mannetje of vrouwtje dat geen idee heeft van wat dit soort opmerkingen kan doen met iemand?
En omdat dit nog steeds een WOT is, geef ik mijn lezers ook de gelegenheid om zich te uiten over je lafheid. En misschien hebben zij ook wel ideeën over hoe je met dit soort lafheid moet omgaan. Ik lees het graag, ik denk dat jij het niet eens durft. Maar slaap rustig verder – nu het nog kan.
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag kies ik een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat hier een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.
Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

8 Reacties

 1. Marja

  goed gedaan geweldige brief

  Antwoord
  • Martha

   Dank je, mam 🙂

   Antwoord
  • Martha

   Oe, harten met riemen, daar houd ik van 🙂

   Antwoord
 2. Stephan

  Geen lafheid zonder dapperheid, en ik moest onmiddellijk aan die oorlogsfoto van mijn vader denken. Was hij maar iets minder dapper geweest, een beetje laf.
  http://blog.stephankoopmans.nl/wot-5-lafheid/
  Wat overigens niet wegneemt dat ik anoniem pesten verwerpelijk vind.

  Antwoord
 3. jannietr

  Martha, Martha, maak je niet zo boos. Zoveel aandacht is zo’n stuk onbenul niet waard. Het is niet alleen laf, maar ook kleinzielig. Wees er maar gewoon trots op dat zijn opmerking nergens op slaat!

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. #WOT deel 5: lafheid - Mighty Musings - […] krijg de laatste tijd ook erg veel spamreacties binnen, @drspee, waarvan ik me binnensmonds dan afvraag of het gros…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest