Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 50: internet

door | 10 december 2015 | Overige, WOT | 5 reacties

internet

internetInternet ~ 1) Computernetwerk 2) Communicatiemiddel 3) Communicatieweg 4) Computerterm 5) Computerprogramma 6) Communicatiesnelweg (crypt.) 7) Digitale snelweg 8) Deur en mail 9) Elektronische snelweg 10) Massamedium 11) Online wereld 12) Virtuele wereld (crypt.) 13) Virtuele wereld 14) Wereldwijd computernetwerk 15) Web 16) Wereldwijd medium


Vanochtend na het sporten, checkte ik op mijn telefoon even mijn mail, ik bekeek mijn berichten op Facebook en scrollde even snel door mijn Twitter tijdlijn. Toen ik thuiskwam pakte ik mijn tablet en zette Spotify aan op mijn tv via Chromecast, dat bij mij via de WiFi loopt. En nu zit ik in mijn luie stoel deze WOT te tikken: online via mijn laptop in een content management systeem genaamd WordPress.
Ondertussen weet ik dat mijn moeder straks dit blog leest en waarschijnlijk maar de helft heeft begrepen van wat ik in de vorige alinea heb opgeschreven (hoi mam!).

De wereld van het internet gaat snel

Er kan steeds meer. De eerste computer kregen we toen mijn vader een afdankertje meenam van het ministerie waar hij werkte. WP51, Tetris en Prince of Persia. Dat stond erop. Het interne geheugen (640 Kb ram) werd gecheckt voordat de computer opstartte en je kon met het commando dir/p je hele directory oproepen. Er stond nog geen internet op. Ik zat op dat moment in 6 VWO.
Internet kregen we in 1997. Er ging een wereld voor mij op en met Netscape Navigator zag ik de wereld buiten Nederland via de computer binnenkomen. We belden nog in (pioeeee krrrr pieieieieieiep) met een 56k-modem en je mocht de telefoonlijn niet te lang bezet houden.
Steeds meer en sneller werd het internet en ik leerde er steeds beter mee omgaan. En zoals je uit de eerste alinea misschien wel hebt begrepen: ik kan niet meer zonder. Hoe is dat met jullie? Kunnen jullie nog zonder internet? Hoe ga jij met internet om?
Mam, vanavond leg ik weer een woordje Wordfeud hoor, via het internet!
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.
De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door Irene van Putten en Hendrik-Jan de Wit.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

5 Reacties

  1. Marjanne

    Leuk inderdaad wordfeud spelen met je moeder.. leuk onderwerp. Dat jij er zo vaardig in bent, vind ik geweldig om te zien.
    Tof onderwerp en veel mogelijkheden kwam ik tegen om mijn bijdrage te leveren, dit is h’m geworden. http://www.overhaar.nl/wot-deel-50-internet/

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Martha Pelkman (@drspee) - De nieuwe #WOT staat online! https://t.co/O1EWYekONR
  2. #WOT deel 50: internet - MightyMusings.nl - […] De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen mij, vervolgens Hendrik-Jan de Wit en nu door…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest