WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 51: Amen

door | 17 december 2015 | Overige, WOT | 3 reacties

AmunAmen ~1) Bezegelend woord 2) Devoot besluit 3) Dat zij zo 4) Drentse maten (crypt.) 5) Dat dorp is geen gebed zonder eind (crypt.) 6) De dominee heeft het laatste woord (crypt.) 7) Einde van een gebed 8) Einde van gebed 9) Einde van een gebied 10) Een laatste woord is hier op z’n plaats (crypt.) 11) Goede bekomst (crypt.) 12) Het staat vast (hebr.)


Soms zijn er momenten dat je je kont tegen de krib moet gooien en vol ergens tegenin moet gaan. Die momenten moet je wel uitkiezen. Niet alle gevechten zijn het waard om te voeren, maar sommige wel. Hoe je die moet uitkiezen? Ik heb geen flauw idee.

Soms moet je amen zeggen

Het zij zo. Soms moet je niet nadenken, maar gewoon doen. Soms moet je niet in discussie gaan met iemand, maar ja en amen zeggen, maar vooral alleen maar denken: nee.
Zeker in relaties waar jij iets van de ander nodig hebt, zoals een goed cijfer. Soms zijn docenten zeer eigenwijs. Dan vinden ze dat je van A naar Z moet via B. Dat jij dan denkt dat je via Y ook wel bij Z komt vanuit A, doet niet ter zake. Het gaat er dan om dat jij doet wat de docent zegt. Hij bepaalt tenslotte of je over gaat of niet.
Soms is dat ook zo in situaties met werkgevers. Die kunnen ook behoorlijk eigenwijs zijn. Het is niet voor niets dat ik als zzp’er door het leven ga: ik ben ook erg eigenwijs. Soms moet je tegen mij dus ook gewoon ja en amen zeggen.
Soit, so be it. Het is goed, Martha. En doe ondertussen lekker je eigen ding. Dat doe ik namelijk ook.
Voor sommige mensen is amen het einde van een gebed. Ik heb ooit wel eens gehoord dat het woord amen komt van de naam Amon. Amon was een Egyptische god. Hij werd geassocieerd met de zon. Door het gebruik van Amon-Amen zou je kunnen stellen dat de christelijke traditie gelieerd is aan de Egyptische zonnecultus (volgende week doe ik hier meer over schrijven bij de WOT).
Amen. Zeg jij wel eens ‘ja en amen’ en denk je dan ‘barst maar, ik doe het op mijn eigen manier’? Of ben jij iemand die denkt dat de baas gelijk heeft. Hoe eigenwijs ben jij? Ik ben benieuwd hoe jij tegen het woord amen aankijkt.
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.
De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door Irene van Putten en Hendrik-Jan de Wit.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

3 Reacties

  1. Stephan

    Het Amen uit de titel is de enige keer dat dit woord in mijn blog voorkomt, het is één groot Amen. Eindelijk kan ik een punt zetten achter iets, wat mij al jaren niet lekker zit. Op schamen rijmt …. Amen.
    Ook deze week weer: http://blog.stephankoopmans.nl/wot-51-amen

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Martha Pelkman (@drspee) - #WOT deel 51: Amen https://t.co/9oSdZDCmvp Hoe eigenwijs ben jij?
  2. #WOT deel 51: Amen - MightyMusings.nl - […] De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het door moi, vervolgens Hendrik-Jan de Wit en nu dus…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest