WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 51: chocolade

door | 21 december 2017 | WOT | 5 reacties

chocolade

Chocolade ~ 1) Afrodisiacum 2) Cacao 3) Cacaopoeder 4) Cacaoproduct 5) Chocoladereep 6) Drank 7) Lekkernij 8) Lekkers 9) Snoep 10) Snoepgoed 11) Soort drank 12) Uit cacao bereide lekkernij 13) Versnapering 14) Zoete lekkernij 15) Zoetigheden


Chocola, chocolade, om het even hoe je het noemt. Het blijft een zoete lekkernij waarbij ik altijd onmiddellijk en vol overgave voor de bijl ga.
Het begint zo rond de Pasen, dan zie je overal chocolade paaseitjes, hazen, kuikens en andere chocolade dingen. Daarna is het even rustig, maar met Pinksteren gaan de chocolade fabrikanten opnieuw los met dezelfde dingen. Opnieuw is er na deze feestdag een beetje luwte, maar dan in september, is het helemaal bal.
De sinterklazen, zwarte pieten, chocolade schoenletters, chocolade munten en in mijn tijd nog sigaretten, chocolade kruidnoten en kikkers en muizen (ont)sieren de schappen zo’n twee maanden lang om daarna vlekkeloos over te gaan in kerstkransjes, kerstballen en -klokjes. Allemaal gemaakt van chocolade.

Chocolade maatschappij

Een beetje een afleiding van bananenrepubliek. Maar zo bedoel ik het niet hoor. Chocola is er het hele jaar door, overal bij elke gelegenheid. En ik? Ik ben een dorpje dat iedere keer opnieuw moedig weerstand blijft bieden, maar de weerstand brokkelt na twee maanden aan alle kanten af. Brokkelt af? Nee, die weerstand is al een tijdje non-existent. Ik heb geen weerstand meer. Totaal niet.
Het helpt niet als je van mensen een bonbon of kerstkransje aangeboden krijgt, met de opmerking: “Ach, eentje maakt toch niet uit?”
En het helpt niet als je van een opdrachtgever een doosje bonbons krijgt opgestuurd. Gelukkig zaten er nootjes in de bonbons, waar ik net op tijd achter kwam.
En het helpt ook niet mee als je van een winkelier in je plaatselijke winkelcentrum een reep melkchocola krijgt als je daar cadeautjes koopt voor de kindjes van je zusje omdat je graag voor kerstman speelt: de buik is er al een beetje, de baard en snor en grijze haren gelukkig niet.

Ik háát chocolade!

Als het er niet is, dan kan ik het snoeppad vermijden. Maar nu is het zo ontzettend in your face dat je er niet omheen kunt: iedere kopschap, ieder mandje en bij elke kassa vind je dat endorfine-opwekkende goedje. Dat spul dat je dat verliefde gevoel geeft, dat je laat zweven in de zevende hemel terwijl daar geen enkele reden voor is.
Chocola. Ik heb er een haat-liefdeverhouding mee. En jij? Hoe ga jij om met chocola? Ik lees weer graag hoe jij weerstand biedt aan deze toverdrank van Panoramix. Of heb jij het ook al opgegeven?
Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.
Plaatje: Pixabay

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

5 Reacties

  1. Harme van Kamp

    Aan melk chocolade kan ik weerstand bieden . Niet aan puur, alleen niet aan puur en zo puur mogelijk. Maar nu ik weet dat het ook een afrodisiacum is maak ik me daar niet meer druk om.

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ode aan chocolade: #WOT deel 51 - Stukjes - […] Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier…
  2. #WOT deel 51: chocolade - iPixtitude.nliPixtitude.nl - […] Iedere donderdag kiest Martha een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest