Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 8: weerbaarheid

door | 21 februari 2013 | Overige, WOT | 3 reacties

Weerbaarheid ~ Met weerbaarheid wordt bedoeld dat je voor jezelf kan opkomen. Je weet wat je wel en wat je niet wilt. Als je er onzeker over bent kan je dat op een cursus leren.

Weerbaar zijn. Het voor jezelf kunnen opkomen.
Ik heb er nog steeds moeite mee. Na jarenlange pesterijen heb ik mijzelf altijd subassertief opgesteld. Ik liet het me allemaal maar welgevallen. Want als ik niet zou reageren, dan zouden ze er geen lol aan hebben. Ik cijferde mezelf weg. Prima overlevingstactiek toch? Het werkte een beetje. De pesterijen gingen niet weg, maar ik gaf er geen aanleiding meer toe.
Ik heb dus echt moeten leren om me weerbaar op te stellen, assertief te zijn. Stukje bij beetje wordt het beter. Ik cijfer mezelf al veel minder weg dan vroeger. Maar echt vertellen wat ik ervan vind, is nog moeilijk. Wat als mijn mening niet overeenkomt met degene tegenover me? Dan heb je een conflict. En dat is niet de bedoeling.
Conflicten zijn namelijk een verschrikking als je jezelf wegcijfert. Dan heb je iemand namelijk in zijn integriteit aangetast. Dus dan ga je maar heel snel overstag om de ander te ‘pleasen’ en het conflict zo snel mogelijk weg te poetsen. Hoezo weerbaar?
Nee, ik nog niet. Maar het komt er aan!
Bron

Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract?

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

3 Reacties

  1. Simone

    Wat herkenbaar! Ik cijfer me ook vaak weg, omdat ik totaal niet tegen conflicten kan. Vroeger ook veel gepest en kan echt tegen anderen op kijken. Gelukkig kan ik nu wel al beter mijn grenzen aangeven maar ik weet hoe lastig het is!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest