Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 9: Machteloosheid

door | 03 maart 2016 | Overige, WOT | 7 reacties

Machteloosheid is een gevoel, geen positie

Machteloosheid is een gevoel, geen positieMachteloosheid ~ 1) Bewusteloosheid 2) Bankroet 3) Flauwte 4) Inzinking 5) Onvermogen 6) Onmacht 7) onmogelijkheid om iets te doen wat je wel graag wil


Soms voel ik me echt ontzettend machteloos: als ik het journaal kijk, als ik naar de politiek luister, als ik het verdriet voel van al die vluchtelingen die wanhopig op zoek gaan naar een nieuw bestaan omdat hun eigen huis kapot geschoten wordt door vechtende partijen.
Sinds november 2015 geef ik Nederlands als tweede taal aan vluchtelingen met een verblijfstatus bij de huiswerk begeleiding in Zoetermeer. Daar hoor ik steeds meer verhalen over hoe het er in Syrië aan toe gaat. De machteloosheid straalt van de mensen af: ze hebben hier echt niet om gevraagd!
En als mensen dan klagen over de hoeveelheid jonge mannen die naar Europa komen, dan weet ik nu dat ze anders als kanonnenvoer worden gebruikt. En dan maakt het echt niet uit in wiens handen ze vallen: regering, rebellen, ISIS…
Denk eens even na: wat is het eerste dat jij meeneemt als je je al dan niet brandende huis verlaat? Juist, je telefoon. Niet gek dat ze dus allemaal een telefoon hebben. Toch?

Tot zover mijn machteloosheid

Ik moest het even kwijt. Wat ik hiermee wil bereiken? Dat mensen even nadenken voordat ze anderen gaan napraten. Ik maak me overigens geen illusies over de impact van mijn woorden. Die zal bijna nihil zijn. En ook dat voelt als machteloosheid.
Maar goed, dit is natuurlijk wel de #WOT. Dus vertel: wat maakt jou machteloos? Of hoe ga jij om met een gevoel van machteloosheid? Ik lees het uiteraard weer graag!
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat hier een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

7 Reacties

 1. Liesbeth

  Zo is het, natuurlijk vlucht je onder deze omstandigheden en natuurlijk neem je dan je mobiel mee!
  De machteloosheid die deze stroom vluchtelingen oproept is grenzenloos – voor henzelf en voor iedereen die bereid is zich te realiseren wat er gebeurt…

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Martha Pelkman (@drspee) - #WOT deel 9: Machteloosheid https://t.co/WcWePnZpOt Wat doe jij als je je machteloos voelt?
 2. @LiesbethvBerkel - RT @drspee: #WOT deel 9: Machteloosheid https://t.co/WcWePnZpOt Wat doe jij als je je machteloos voelt?
 3. Machteloosheid: #WOT deel 9 - StukjesStukjes - […] Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier…
 4. #WOT deel 9: machteloosheid - Mighty Musings - […] De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het door moi overgenomen, vervolgens Hendrik-Jan de Wit en nu…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest