WhatsApp
Telefoon

Zóveel bloed in één vingertje

door | 11 januari 2013 | Overige, Persoonlijk | 3 reacties

Denk je afgelopen donderdagavond lekker macaroni te gaan eten en ondertussen de vaatwasser in te kunnen ruimen, het volgende moment zit je met een bloedende vinger bij de EHBO en eet je pas om half tien in plaats van drie uur eerder.
Tijdens het inruimen van de vaatwasser viel er een bord kapot. Ik probeerde het bord nog te redden, maar ik was te laat. Ik haalde mijn vinger open. Eerst maar even onder de kraan en daarna een pleistertje, dacht ik. Maar het bleef maar bloeden. Keukenpapiertje eromheen, binnen een paar minuten doorweekt. Nog een keer. Geen stelping van het bloed. Het bleef bloeden dus na tien minuten maar bij de buurman aangebeld, die direct met mij naar het ziekenhuis reed.

Vinger in drukverband

Mijn vinger in drukverband


Eerst naar een ziekenhuis dichtbij: daar hadden ze geen EHBO meer. Het ziekenhuis ernaast had alleen een EHBO voor kinderen tot 16 jaar. Daar werd ik ook niet geholpen, ondanks het doorweekte keukenpapiertje. Derde ziekenhuis, aan de Leyweg had wel een EHBO. Gelukkig.
Het was druk op de EHBO. Uiteraard gaat iemand met hartklachten voor op iemand die langzaam leegbloedt. Na een uur wachten werd ik geholpen. Al die tijd bleef het bloed uit mijn linker middelvinger stromen.
“Wilt u een verdoving? Dat is wel een heel vervelende prik en een hechting is twee prikjes en dan bent u ervanaf.
“Nou doe dan maar zonder,” zei ik dapper.
Maar mijn god, wat een enorme pijn! Eerst het draadje erin prikken, dan door de huid en onderliggende vlees heen trekken, vervolgens moet de hechting via vlees en huid aan de andere kant er weer doorheen gehaald worden. En dan het knoopje leggen. En dat moet natuurlijk flink strak. Zweet op mijn voorhoofd en versnelde ademhaling. Krampachtig proberen om het niet uit te gillen. Ik denk dat mijn vingerafdrukken nog in het bed staan.
Nu zit er een hechting in, maar desondanks bleef de wond bloeden. De co-assistent (zijn alle co’s leuk om te zien?) legde nog een druk verbandje aan en ik moest in een mitella met mijn vinger omhoog.
Overigens zijn alle pezen en zenuwen ok, er is niets doorgesneden, behalve waarschijnlijk een adertje. Over 4 dagen mogen de hechtingen eruit.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

3 Reacties

  1. carel de mari

    ik begrijp dat ik me in Den Haag niet in de vingers moet snijden!

    Antwoord
  2. Drspee

    Is inderdaad niet verstandig met nog maar vier ehbo’s in de stad… Erg slecht voor zo’n grote stad.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest