Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Zwaaien ~ #WOT deel 27

door | 04 juli 2019 | WOT | 1 reactie

zwaaien Chinese gelukskat

Zwaaien ~1) Beieren 2) Bewegen 3) Draaien 4) Groeten met de hand 5) Heen en weer bewegen 6) Kwikkelen 7) Maaien 8) Roeien 9) Schommelen 10) Schommeling 11) Slingeren 12) Slingering 13) Swingen 14) Trilling 15) Wapperen 16) Wuiven 17) Zwaai 18) Zwabberen 19) Zwenken 20) Zwichten 21) Zwieren


Van de week zat ik in de bus en buiten stond een klein meisje samen met haar vader. Het meisje stak haar armpje naar voren, haar handje omhoog en de vingertjes gespreid. Ze bewoog het handje langzaam heen en weer en haar armpje bewoog mee. Ze zwaaide. Ik was in een goede bui en enthousiast zwaaide ik terug. Ik zag de ogen van het meisje groter worden en daarna begon ze te glimlachen. Haar handje bewoog iets sneller heen en weer.
Ook als ik autorijd en er zitten kindjes op de achterbank, hun neusjes tegen het raam gedrukt, te zwaaien naar andere auto’s, dan steek ik mijn hand op en zwaai terug. De reacties verschillen: sommige kinderen blijven zwaaien andere kinderen schrikken en gaan snel weer recht zitten. Maar op mijn gezicht staat een grote glimlach.

Zwaaien naar kinderen

Zwaaien naar kinderen is leuk. Het maakt het kind in mij wakker en de reacties zijn altijd leuk en interessant. Het is bijna een spelletje: welk kind blijft zwaaien en welk kind gaat geschrokken weer recht op de achterbank zitten? Ik kan het niet voorspellen. En ik kan ook geen generalisatie maken. Het is altijd weer anders.
Naar wie zwaai jij? Zwaai jij op koninklijke wijze of laat je je hele arm meebewegen? Of heb jij hele andere ideeën bij zwaaien? Denk jij eerder aan zwieren in de draaimolen op de kermis of denk jij aan het wapperen van een vlag? Ik lees jouw bijdrage weer graag!
WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over mee kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment dat je wil instappen. Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.
Foto door Carla Burke/Pixabay

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest