Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#50books: meerdere boeken lezen

door | 27 januari 2014 | Boeken, Overige | 1 reactie

#50books, confuus

De vraag die ik gisteren stelde gaat over het lezen van meerdere boeken tegelijk. Ik herhaal hem hier nog even voor de volledigheid:

Meerdere boeken door elkaar lezen: doen of niet doen?

Ik zei dat er twee boeken in mijn Goodreads profiel staan op de virtuele plank wat lees ik nu. Het vervelende is dat ik het niet kan: multilezen, zoals Peter het noemt.
#50books, confuusIk raak namelijk onherroepelijk in de war. Bedenk de ene hoofdpersoon in de het andere boek en vraag me dan af wat hij in dat ene boek aan het doen is. Of ik verwissel de gebeurtenissen.
Soms heb ik dat al met één boek. Dan denk ik bijvoorbeeld dat ik ergens heb gelezen dat Gandalf uit Lord of the Rings Merlijn was in een vorig leven, maar waarschijnlijker is het dat ik Mithrandir verkeerd gelezen heb. Of dat Harry Potter eerst het schaakbord en dan de trol tegenkomt in het verhaal van The philosopher’s stone. Of het is precies andersom. Dat weet ik niet meer.
Voor mij is het dus niet handig om boeken door elkaar te lezen. Ik schreef gisteren al dat ik boeken na elkaar las, als ik er meerdere moest lezen in een week. En soms haalde ik zelfs dat niet. Dan moest één boek het altijd ontgelden. Om de een of andere reden was dat altijd het boek van Harry Mulisch dat we op dat moment moesten lezen voor moderne letterkunde.
Al met al, zou ik niet adviseren om boeken door elkaar te lezen. Het is natuurlijk aan de lezer zelf om te beslissen, maar ik word er vreselijk confuus van.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

1 Reactie

  1. anna

    Multilezen… tja, dat is ook niet aan mij besteed. De verhaallijnen zouden misschien niet compleet de mist in gaan maar toch verdeel ik mijn aandacht liever niet.

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Martha (@drspee) - Nieuw blog: #50books: meerdere boeken lezen http://t.co/CawBw2ZXs5
  2. @LiesbethvBerkel - RT @drspee: Nieuw blog: #50books: meerdere boeken lezen http://t.co/CawBw2ZXs5

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest