WhatsApp
Telefoon

#50books vraag 31

door | 03 augustus 2014 | Boeken, Overige | 3 reacties

50books, literatuurblogs

50books, literatuurblogsHet zijn er ontelbaar veel: boekverfilmingen. Als ik er maar een paar noem, dan doe ik er veel te veel tekort. Er zijn mensen die van mening zijn dat je eerst het boek moet lezen voor je de film kijkt. Hoewel het me niet altijd lukt, ben ik die mening ook aangedaan.
Het gevaar van boeken verfilmen voor de lezer van dat boek is dat de visie van de regisseur niet overeenkomt met de voorstelling die jijzelf van het boek hebt gemaakt. Zo had ik mij professor Lupin heel anders voorgesteld, maar als ik nu dat deel van Harry Potter herlees, zie ik voor altijd de acteur voor me die de regisseur van de film had uitgekozen. En dat brengt mij tot de volgende vraag:

Wat vind jij van boekverfilmingen?

Ik lees weer graag jullie antwoorden. Vergeet niet om je reactie onder deze blogpost te zetten zodat iedereen weer mee kan lezen. En heb je ideeën voor een volgende vraag, dan hoor ik dat graag.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

3 Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Horen, zien of spreken | PETEPEL - […] Wat vind jij van boekverfilmingen? […] [WORDPRESS HASHCASH] The comment's server IP (193.202.110.189) doesn't match the comment's URL host…
  2. #50Books: Vraag 31 / 2014 - Mighty Musings - […] #50Books was een initiatief van Peter Pellenaars wat dit jaar is overgenomen door DrsPee.nl. De vraag uit deze #50Booksserie…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest