WhatsApp
Telefoon

#50books vraag 38: een gewetensvraag

door | 28 september 2016 | 50books 2016, Overige | 0 Reacties

Welk boek komt op de vakantieleeslijst? Welke serie ga ik binge-readen?

Hendrik-Jan stelt hier een echte, onvervalste gewetensvraag: hoeveel van je boeken heb je echt gelezen? Ik ben een verzamelaar. Heeft het boek een mooie kaft? Hebben! Heeft het boek een interessant verhaal? Hebben! Is het boek een onderdeel van een serie? Hebben! Is het boek me aangeraden door vriendinnetje L.? Hebben!

Welk boek komt op de vakantieleeslijst? Welke serie ga ik binge-readen?En ondertussen komen er steeds meer boeken in die kast te staan. En heb ik niet genoeg uren in de dag om alles te lezen.
Er staan veel studieboeken en naslagwerken in mijn kast: de Dikke van Dale, de Knuvelder (een heel oude literatuurgeschiedenis), het Middelnederlandse woordenboek van Verdam en alle studieboeken die ik heb moeten leren voor mijn studie Nederlands, bijvoorbeeld over morfologie, syntaxis en fonologie, maar ook over de basis van journalistiek.
Door de jaren heen heb ik ook boeken verzameld op het gebied van didactiek en werkvormen, lesmethodes en boeken over social media en Getting things done. Het zijn boeken die ik doorblader, af en toe eens oppak om inspiratie uit te halen of een stukje terug te lezen over hoe zat het ook alweer.

En nu het antwoord op de gewetensvraag

Nee, ik heb lang niet alle boeken gelezen die ik in mijn kast heb staan, al doe ik het graag voorkomen alsof dit wel het geval is.

En dan de bekentenis

De meeste boeken waar ik wat over weet te zeggen heb ik wel gelezen, maar sommige ken ik van de film en over nog weer andere boeken weet ik iets te vertellen omdat ik het er tijdens mijn studie over heb gehad. En dan zijn er nog de boeken waar ik wat over kan vertellen omdat ik er wat over gehoord heb.

Het venijn

Ik ga je niet vertellen welke boeken bij welke categorie horen: er moet nog wel iets overblijven van mijn vermeende belezenheid.
Dit jaar is de gastheer van de serie #50books Hendrik-Jan de Wit. In 2013 en 2015 werden de vragen gesteld door Peter Pellenaars. In 2014 nam ik zelf de honneurs waar.
Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat je reactie achter bij Hendrik-Jan, zodat iedereen je antwoord op de wekelijkse vraag kan lezen.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest