Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Geloof je me? – 100 blogs – dag 90

door | 29 augustus 2018 | Persoonlijk | 2 reacties

Melkweg

Geloof je me als ik zeg dat ik vroeger astronoom wilde worden? Ik was lid van een jongeren werkgroep sterrenkunde in Zoetermeer en ik vond het supergaaf om naar de sterren te kijken, de sterrenbeelden te herkennen en natuurlijk de allerleukste ezelsbrug ever te leren.

Op die ezelsbrug kom ik zo nog even terug. Als je mijn blog al een tijdje leest, weet je dat ik geen sterrenkundige ben geworden. In de brugklas ging mijn droom aan gruzelementen: wiskunde snapte ik gewoon echt niet! Natuur- en scheikunde kwamen erbij: één doffe ellende en weg droom.
Terug naar de ezelsbrug: de sterren hebben een temperatuur, aangeduid met letters: OBAFGKM, van heet naar koud. Om die letters te onthouden, was de ezelsbrug Oh Be A Fine Guy/Girl, Kiss Me ontstaan. Het mooiste was dat mijn vader me na de werkgroep kwam ophalen: ik wees hem sterrenbeelden, terwijl we samen naar huis fietsten.
Plaatje: unsplash-logoMindaugas Vitkus

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

2 Reacties

    • Martha

      Die weet ik dus al ruim 25 jaar! Nooit vergeten.

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest