WhatsApp
Telefoon

Uitdaging ~ #WOT deel 35

door | 30 augustus 2018 | WOT | 3 reacties

Dit is een uitdaging: een zwemmer die de elfstedentocht wil zwemmen voor het goede doel

Uitdaging ~ 1) Challenge 2) Motiverende prikkel 3) Opvordering tot de strijd 4) Opzettelijk vertoon 5) Provocatie 6) Uitlokking 7) Uittarting


Alles is tegenwoordig een uitdaging. Sinds we zijn gaan omdenken, is een probleem plotseling een uitdaging geworden. Want een uitdaging is iets wat vraagt om beantwoord te worden. En een probleem vraagt om een oplossing. Ik word er soms een beetje moe van. Dat omdenken.
Vanochtend had ik bijvoorbeeld geen yoghurt meer voor mijn muesli. Dus ik had een uitdaging om aan ontbijt te komen. Ga ik naar de supermarkt om even yoghurt te halen of ga ik naar mijn koelkast en pak ik de melk en een kiwi en doe ik die in de blender om een vloeibaar ontbijt voor mezelf te verzorgen?
Veel mensen houden aan het eind van hun geld nog een stuk(je) maand over. Die hebben een uitdaging om rond te komen. Ga je kijken of je misschien iets minder geld kunt uitgeven, waardoor je minder maand overhoudt of neem je een baan erbij waardoor je misschien wel rond kunt komen?
Je woont in een land waar oorlog en honger heerst. Je moet iedere dag proberen om je kostje bij elkaar te scharrelen in een omgeving waar je je leven niet zeker bent. Achter ieder gebouw kan een rebel staan die je neerschiet als je een beetje scheef kijkt. Van bovenaf kan ieder moment een bom op je hoofd vallen omdat er vliegtuigen van de regering rondvliegen om die rebel om de hoek kapot te maken. Dit vind ik eerder een probleem.

Dit is wel een uitdaging

Een uitdaging is een zwemmer, goed getraind, die zichzelf tot doel stelt de elfstedentocht te zwemmen. Een uitdaging is het om klanten te krijgen voor je cursus structuur die op 3 september 2018 van start gaat (doe mee). En het is een uitdaging om iedere week weer een #WOT-woord te verzinnen. Maar kunnen we alsjeblieft ophouden om echte problemen als een uitdagingen te zien?
En tegenwoordig word je op Facebook ook gek gemaakt met challenges. Sommige zijn echt leuk: de Ja Maar-challenge (YouTube filmpje) van Leontien van den Berg bijvoorbeeld of de 61 dagen 61 tools challenge van Mirjan van der Meijden.. Maar er zijn ook challenges, die kinderen doen waaraan je dood kan gaan. De choking-challenge bijvoorbeeld.
Hoe staan jullie tegenover het woord uitdaging? Hebben jullie uitdagingen of problemen? En wanneer wordt een uitdaging een probleem? Je mag je uitgedaagd voelen om tot een oplossing te komen van deze #WOT! Deel je oplossing voor deze uitdaging onder deze post! O en als je meegaat doen met een challenge, deel je dat dan ook?
Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.
Plaatje: unsplash-logoVal Vesa

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

3 Reacties

  1. Harme van Kamp

    Ik haat de challenge hype, echt waar. Wat is de zin er van. Doe gewoon wat je wilt doen en laat datgene dat je niet ziet zitten. Challenges voor goede doelen? Waarom niet gewoon iets geven voor het beoogde doel, waarom moet er tegenwoordig zo’n circus van gemaakt worden. Mediageilheid, daar heeft het volgens mij alles mee te maken.
    Jezelf een uitdaging stellen vind ik iets anders, dat doe je voor jezelf, maar maak er dan aub weer niet een youtube filmpje van.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest