Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Krak ~ #WOT deel 25

door | 21 juni 2018 | WOT | 3 reacties

krak, porselein breekt ook

Krak ~ 1) Barst 2) Breekgeluid 3) Brekend geluid 4) Breuk 5) Dier 6) Eend 7) Geluid 8) Geluid van iets dat breekt 9) Grappige leugen 10) Klanknabootsing 11) Knakkend geluid 12) Krakend geluid 13) Scheur 14) Soort eend 15) Verzwakking 16) Vogel 17) Wilde eend


‘KRAK’ Met een luid gekraak brak het eerste hart van de vrouw. Gelukkig had ze er nog een, anders zou ze het niet overleefd hebben. Ze was blij dat het haar houten tweedehandsje was en niet het gouden. Dat had ze namelijk ver weg gestopt, waar niemand bij kon. Dat tweede, gouden hart, o zo klein en breekbaar en fragiel, dat hield ze veilig achter een muurtje.
Ze was verbaasd dat haar houten hart met zoveel herrie kon breken. Ze dacht dat iedereen in de buurt het wel had kunnen horen. Maar in het Chinese restaurant waar ze zat met haar partner keek niemand op of om: men ging rustig door met tafelen. De vrouw keek haar partner aan:
“En nu?”
“Nu? Nu gaan we uit elkaar. We breken op, we gaan ieder onze eigen weg en we leven ons eigen leven.”

KRAK

Opnieuw een barstje in de linkerhelft van het houten hart. Het lag nu inmiddels in drie stukken in haar borst. Ze keek haar partner aan, ze slikte en veegde ongeduldig een traan, die in haar ooghoek was begonnen en langzaam naar beneden rolde, van haar wang. Janken zou ze thuis wel doen.
Ze kon niet geloven dat de vrouw met wie ze al vijf jaar samen was er zo abrupt een einde aan maakte.
“Heb je een ander?”
“Niet doen.”
“Ik wil het weten. Hoe heet ze?”
“Het is een hij…”
KRAK.
Een laatste barst. Haar hart lag in vier stukken. De vrouw stond op en wankelde het restaurant uit. Ze moest een nieuw hart gaan zoeken. Deze keer zou het er een van steen zijn. Dat kon tenminste niet breken.
Een beetje een raar woord, krak, maar misschien kun je er een mooi verhaal bij verzinnen. Misschien klonk je been zo toen het brak of heb je een andere associatie met het woord. Misschien die dure vaas van je overgrootoma waar je per ongeluk tegenaan liep als kind. Het kan allemaal. Ik ben benieuwd of jullie je uitgedaagd voelen.
Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.
Plaatje: unsplash-logoAimee Vogelsang

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

3 Reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest