Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Murphy ~ #WOT deel 34

door | 22 augustus 2019 | WOT | 3 reacties

Murphy's law

Murphy ~ De wet van Murphy, toegeschreven aan Edward A. Murphy (1918–1990), luidt “if there’s any way they can do it wrong, they will” (als er een manier is waarop ze het verkeerd kunnen doen, zullen ze dat ook doen) of ook wel “Anything that can go wrong, will go wrong” (alles wat fout kan gaan, zal fout gaan).


De wet Murphy: je morst rode wijn op je nieuwe witte blouse, de boterham met pindakaas valt met de besmeerde kant op de vloer en je staat altijd in de verkeerde rij bij de kassa als je haast hebt. Herken je dit? Dan is de wet van Murphy ook op jou van toepassing.
Murphy was een ruimtevaartingenieur en werkte aan veiligheidskritische systemen. Volgens Wikipedia wilde Murphy de wet van de grote aantallen demonstreren met zijn uitspraak. De wet van de grote aantallen is een wet die uitlegt dat hoe klein het risico op een fout ook is, hoe vaker je het doet, hoe groter de kans wordt dat je die fout maakt.

Verwar Murphy niet met de wet van bedrog

De wet van bedrog is niet hetzelfde als de wet van Murphy. De wet van bedrog luidt:

Als iets mis kan gaan, dan gaat het mis – op het slechtst denkbare moment.

Murphy was een optimist

Klik op de afbeelding voor een grotere versie


Voorbeeld van de wet van bedrog: ik mors geen rode wijn op mijn witte blouse, maar op mijn witte trouwjurk, vlak voordat ik de zaal in ga waar de ambtenaar van de burgerlijk stand mijn huwelijk zal sluiten en er is niets meer aan te doen.
Nog een voorbeeld: juist op het moment dat ik een belangrijke Facebook live ga doen, valt het internet uit, verlies ik mijn stem en gaat mijn telefoon kapot waardoor ik ook niet via 4G live kan gaan. Dat is dus het slechts denkbare moment waarop iets fout kan gaan.
Wil je meer lezen over deze wet, kijk dan even op Wikipedia. Ben jij vaker slachtoffer van de wet van Murphy of van de wet van bedrog? Ik lees het graag!
WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over mee kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment dat je wil instappen. Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

3 Reacties

  1. Irene

    [Blog:] Met de fik stevig in Amazone’s regenwouden en de consequenties die dat voor Moeder Aarde zal hebben. De ene na de andere flater van een supermachtige president (lees: Trump) die niet wil… https://ipixtitude.com/wot-deel-34-murphy/

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest