Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 41: jetlag

door | 12 oktober 2017 | WOT | 3 reacties

reizen met een vliegtuig

Jetlag ~ 1) Bioritmestoornis 2) Gevolg van vliegen 3) Gevoel na een intercontinentale vlucht 4) Gevolg van vliegen 5) Lichamelijk ongemak 6) Ongemak door tijdsverschil bij lange vliegreizen 7) Ongemak door tijdverschil bij vliegreizen 8) Ongemak na vliegen 9) Ongemak na vliegreis 10) Ritmestoornis 11) Ritmestoornis na vliegreis 12) Slaapritmestoornis


Gisteren ben ik thuisgekomen na een vlucht van bijna negen uur. Ik reisde van Curaçao naar Nederland. We vlogen over Puerto Rico via de Atlantische oceaan naar Europa. Het merendeel van de vlucht was het nacht. Om half zeven ‘s ochtends landde de Boeing 747 op de Polderbaan.

En nu heb ik een jetlag

Het tijdsverschil met de Caraïben is zes uur. Ik heb dus het gevoel dat het nog vroeg in de avond is als ik dit typ. Het is echter al twee uur ‘s nachts.
Ik liep gisteren de hele dag te gapen en te geeuwen en kon amper mijn ogen open houden. Het is heel belangrijk om vooral de dag door te lopen zodat je zo snel mogelijk van je jetlag af bent. Dat is mij tenminste verteld. Dus ik heb boodschappen gedaan, een was gedraaid en opgehangen, mijn moeder langs gevraagd voor de lunch, naar de karate training gegaan ‘s avonds en vooral veel koffie gedronken.
Misschien lig ik daarom nu ook wel wakker…
Kortom, ik heb een jetlag. Overigens heb ik daar al last van als ik de klok een uur vooruit of terugzet met zomer- en wintertijd. Maar dat terzijde.
Herken jij dit gevoel? Wat doe jij als je een jetlag hebt? Wanneer was jouw laatste jetlag? Ik ben heel nieuwsgierig naar de antwoorden. Laat de link naar je blog achter in de reacties hieronder of tik daar je verhaal. Ik lees het graag.
Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.
Plaatje: Martha Pelkman

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

3 Reacties

 1. Alice Huiberts

  Mijn minimale ervaring met het fenomeen
  alicehuiberts.wordpress.com/2017/10/13/wot-deel-41-jetlag/

  Antwoord
 2. Carel

  Ik kan er geen zinnig woord over zeggen, ben niet zo’n globetrotter.Een uurtje tijdverschil, verder ben ik niet geweest.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest