Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#50books: een boek cadeau doen

door | 10 februari 2014 | Boeken, Overige | 2 reacties

voer voor psychologen, cadeau

voer voor psychologen, cadeau

Wie wil mag ‘m hebben!


Ik stelde gisteren de zesde vraag in het #50books project. Welk boek geef je aan iemand die je nauwelijks kent? Dat is lastig, want zoals Hendrik Jan en Irene aangeven: een boekenbon of een ruikertje is makkelijker. Je stoot niemand tegen het zere been door een boek te geven dat misschien in verkeerde aarde valt. Iemand kan zelf iets uitzoeken met zo’n bon. Maar erg persoonlijk is het niet.

Ik heb wel eens een boek cadeau gedaan

Dat was toen mijn eerste nichtje werd geboren in 2008. Ik vond toen dat haar eerste echte boek van mij afkomstig moest zijn. Ik gaf haar het grote Jip en Janneke boek. Inmiddels is het stukgelezen: de hele kaft ligt eraf. Een geslaagd cadeau!
Ik kreeg zelf ooit ook een boek cadeau voor mijn verjaardag. Het was Voer voor psychologen van Harry Mulisch. De gever, een huisgenoot van mij, was van mening dat mijn afkeer van Mulisch door dit boek zou worden opgeheven. Ik heb het boek in mijn kast gezet en het daarna nooit meer opgepakt om te lezen. (Als iemand hem tegen verzendkosten wil hebben, dan vind ik dat prima. Wie het eerst komt,…)
Ik denk dat ik daarom nooit een boek zou geven. Als bibliofiel vind ik het zonde als een boek staat te verkleuren in een kast, zonder dat iemand er ooit in kijkt of leest. Je krijgt van mij pas een boek als ik je goed ken.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

2 Reacties

 1. Niek

  Goh, dat je na de gewaagde aanmoediging het boek niet eens hebt geprobeerd! Dat zou ik nog wel gedaan hebben, op zijn minst.
  Het is een groot goed om een boek te kunnen geven aan iemand die je redelijk kent. Een echt persoonlijk gebaar.
  Ooit heb ik als tiener mijn pianoleraar bij zijn afscheid Schuim en As van Slauerhoff gegeven omdat ik het prachtig vond. Eigenlijk gaf ik een klein stukje van mijzelf aan hem. Geen idee of hij dat ooit begrepen heeft. 🙂

  Antwoord
 2. miss artemis

  Ik dacht dat ik de enige was met een afkeer voor Mulisch.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest