Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#50books vraag 17: focus en concentratie

door | 29 april 2016 | 50books 2016, Overige | 1 reactie

Eten en lezen gaat prima samen

Eten en lezen gaat prima samenSommige mensen kunnen alleen maar lezen in complete stilte, anderen hebben geen idee hoe ze moeten omgaan met die stilte en willen toch vooral wat herrie horen. Ik hoor tot de laatste categorie. Een radio die zachtjes speelt, een tv die onzin uitkraamt en ik volledig opgeslokt door een boek. Complete focus en concentratie

Hendrik-Jan vraagt deze week naar ons gedrag tijdens het lezen. Dat doet hij als volgt:

Doe jij weleens iets anders bij het lezen?

Ik doe dus geregeld andere dingen tijdens het lezen: tanden poetsen, haren kammen, aankleden, zonnen, ontbijten, lunchen, dineren… Het is bijna jammer dat er nog niets is uitgevonden zodat je in de douche kunt lezen (bij gebrek aan een bad). Overigens zijn dit geen dingen waar ik echt mijn aandacht bij moet hebben: het zijn bijna automatismen, die andere dingen.
Lezen is wat mij betreft geen exclusief iets. Ik zie soms mensen die tijdens het hardlopen in de sportschool rustig een boekje lezen. Dat kan ik dan weer niet, omdat ik daar echt misselijk van wordt.

Concentratie op je boek

De laatste tijd heb ik echt weinig gelezen. Druk met dingen. Wel leuke dingen. Maar ik mis het lezen wel. Wegkruipen in een hoekje met een boekje. Van de zomer zal het wel weer beter worden. Dan is er weer wat meer ruimte om te lezen.
Ik doe dus best veel dingen tijdens het lezen, maar die dingen dragen bij aan mijn concentratie. Zo focus ik me exclusief op mijn boek, zelfs als ik andere dingen doe terwijl ik lees.
Dit jaar is de gastheer van de serie #50books Hendrik-Jan de Wit. In 2013 en 2015 werden de vragen gesteld door Peter Pellenaars. In 2014 nam ik zelf de honneurs waar.
Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat je reactie achter bij Hendrik-Jan, zodat iedereen je antwoord op de wekelijkse vraag kan lezen.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

1 Reactie

  1. carel de mari

    zonnen, uit de wind zitten, languit op de bank, in bed liggen, ja, doei, dat noem ik nietiets anders doen 😉

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Niet storen, ik lees – #50books antwoorden vraag 17 | De wereld van Hendrik-Jan - […] zijn uitzonderingen. Zo zegt Martha dat ze van alles doet bij het lezen. Tanden poetsen, ontbijten, haren kammen of…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest