Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Tess Gerritsen: Zustermoord Rizzoli & Isles #4

door | 13 november 2013 | Boeken, Overige | 1 reactie

tess gerritsen, zustermoord

tess gerritsen, zustermoordHet duurde even, maar ik heb dit boek uit. Niet omdat het me niet kon boeien, maar omdat ik zoveel andere dingen ook leuk vind!
Het verhaal begint een jaar of zestig geleden als een meisje levend wordt begraven in een put ergens in een afgelegen bos. Dan springt het verhaal terug naar het heden als er een vrouw, die sprekend op Dr. Maura Isles lijkt, wordt vermoord op de oprit van de patholoog-anatoom. Jane Rizzoli denkt in eerste instantie ook dat het Maura is, maar als de doctor dan met een taxi vanaf het vliegtuig komt aanrijden, slaakt Jane een zucht van opluchting.
Van de achterflap:

Dokter Maura Isles ziet door haar werk als patholoog-anatoom meer lijken dan haar lief is. Maar nooit eerder bood het slachtoffer van een gewelddadige moord zo’n angstaanjagende aanblik als deze keer.
Daar komt tot verbijstering van haar en rechercheur Jane Rizzoli bij dat de vrouw die voor Maura’s huis is doodgeschoten en die nu op de autopsietafel ligt, het evenbeeld is van Maura.
Op zoek naar antwoorden gaat Maura naar een kustplaatsje in Maine waar al jaren een onbekende moordenaar rondwaart. Om hem te stoppen moet Maura in contact komen met haar moeder, die ze nooit heeft gekend en die nu misschien plannen beraamt haar van het leven te beroven…

Wat ik ervan vond

In eerste instantie begreep ik het begin niet goed, maar dat heb ik wel vaker met de boeken van Tess Gerritsen. Aan het einde van het verhaal snapte ik het wel, maar het leek eerst te slaan als een tang op een varken.
Het verhaal gaat verder en verder van de oorspronkelijke moord weg. Ik bleef met een onbevredigd gevoel zitten aan het einde van het boek: wie had de moord gepleegd op die vrouw voor de deur van Isles? Het verhaal meanderde verder over de moordzuchtige moeder van Maura, DNA en zwangere vrouwen die gekidnapt werden. Zelfs Rizzoli zegt zoiets aan het einde van het boek:

“De Black Talon. Dat was de aanwijzing waaraan ik vanaf het begin aandacht had moeten besteden. Die specifieke kogel. Maar ik was afgeleid door de Lanks. Door het Beest.”

Ik vond het verhaal ontzettend spannend, maar helaas het einde waarin de moord op de vrouw wordt verklaard, erbij hangen, alsof daar ook nog een oplossing voor moest komen. Dat was wat jammer. Vandaar dat ik maar drie sterren geef aan dit boek op Goodreads.
Ik ga nu snel verder met het lezen van De Chirurg want daar ben ik al verschillende keren in verschillende boeken verwijzingen tegengekomen. Ik ben de Rizzoli en Isles delen niet op volgorde aan het lezen, maar dat vind ik geen probleem. De volgorde vind je hier.
Tess Gerritsen: Zustermoord. House of Books B.V. september 2008.
ISBN: 9044322966
Originele Engelse titel: Body double
Vertaling: Els Braspenning

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

1 Reactie

  1. Olga

    Ik heb alleen deel 3 van deze serie gelezen en dat vond ik wel een meeslepend boek. Het zijn geen hoogdravende literaire boeken, maar voor mij goed genoeg om mijn verstand bij op nul te kunnen zetten 🙂

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest