Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

"Waarom heb jij nog geen vriendje?"

door | 22 april 2017 | Inzichten | 4 reacties

maria-victoria-heredia-reyes-20882

“Martha, waarom heb jij eigenlijk nog geen vriendje?” vroeg het inmiddels achtjarige meisje vandaag aan mij. “Tja, ik weet het ook niet,” zei ik oprecht, “ik ben volgens mij heel lief en aardig, maar ik denk dat mannen mij niet begrijpen.” Het meisje keek me aan en zei: “Wat stom, wat een stomme mannen.”


“Ja, hele stomme, domme mannen.” zei ik.
“Ik vind je wel lief hoor. Maar mijn papa mag je niet hebben. Die is al bezet.”
“O, maar ik wil jouw papa ook helemaal niet hebben, want die is van jou!”
“Dan is het goed,” het meisje draaide zich om en liep de zaal in.
Kinderen spreken de waarheid en dit meisje is zo lekker eerlijk. Zo ongenadig eerlijk. Zo pijnlijk eerlijk ook. En ze kan zo ontzettend goed haar vingertjes op de gevoelige plek leggen, en ze erin duwen en nog even een rondje draaien.

“Waarom heb je nog geen vriendje?”

De vraag zet mij aan het denken. Geen flauw idee. De afgelopen jaren was ik natuurlijk veel met mezelf bezig om zowel fysiek als mentaal beter te worden. Maar nu ik toch redelijk goed opgedroogd ben, is er geen goede reden meer, behalve dan dat mannen soms oogkleppen op hebben of gewoon echt stom zijn. Ik ben het denk ik maar gewoon met het kleine meisje eens. Dat is het makkelijkste, ook al is het struisvogelpolitiek.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

4 Reacties

 1. Audrey

  Heerlijk, hoe kinderen kunnen denken. Ik heb zelf eigenlijk ook niet echt behoefte aan een relatie. En als er iemand komt die me van gedachten laat veranderen, weet ik dat het goed is 😉

  Antwoord
  • Martha

   Ja dat is precies wat ik ook denk. Nu.

   Antwoord
 2. Irene

  Eigenlijk moest je er een klein debat van maken… ‘Ik ben alleen eigenlijk véél interessanter dan met z’n 2’.
  Zie je ze gelijk diep nadenken!! 😉

  Antwoord
  • Martha

   Daar had ik even niet de puf voor 😉 Zaterdagochtend iets voor tienen met maar een kopje koffie.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest